Cimpanzeii sălbatici ar putea fi consumatori naturali de alcool, fără să știe. Conform unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din California, Berkeley, aceste maimuțe consumă zilnic fructe coapte fermentate, echivalentul a două băuturi alcoolice pentru un om, informează SkyNews.
Cercetătorii au analizat dieta cimpanzeilor din Parcul Național Kibale din Uganda și Parcul Național Tai din Coasta de Fildeș. Studiul a arătat că animalele consumă aproximativ 10% din greutatea lor corporală în fructe coapte, care suferă fermentație naturală, transformând zahărul în alcool.

În medie, un cimpanzeu ingerează astfel zilnic aproximativ 14 grame de etanol, cantitate echivalentă cu o băutură standard pentru un adult uman.
Cum îi afectează alcoolul
Autorul principal al studiului, Aleksey Maro, a explicat că, deși cantitatea consumată este comparabilă cu două cocktailuri, cimpanzeii nu prezintă semne de intoxicație.
Acest lucru se datorează faptului că fructele sunt consumate treptat, pe parcursul mai multor ore, pe măsură ce animalele caută hrană.

Cercetătorii sugerează că alcoolul din fructe ar putea influența comportamente precum patrularea teritoriului sau vânătoarea.
Studiul a testat 21 de specii de fructe și a constatat o varietate remarcabilă în dieta cimpanzeilor, de la fructe mici și bogate în pulpă, la fructe mari, aproape complet formate din semințe.


































Comentează