Germania a produs mai puţină carne în 2020, în timp ce a crescut cererea pentru produse vegane, dar şniţelele şi cârnaţii încă depăşesc semnificativ alternativele pe bază de plante pe rafturile magazinelor, informează Deutsche Welle, potrivit Agerpres.
Consumul de produse din carne a scăzut anul trecut în timp ce este în creştere piaţa produselor care înlocuiesc carnea. Conform datelor Oficiului federal de statistică (Destatis), valoarea totală a cărnii produse în Germania a scăzut în 2020, dar a crescut producţia de produse alimentare ce pot fi consumate de vegetarieni şi vegani.
Anul trecut, valoarea totală a cărnii produse în Germania s-a situat la 38,60 miliarde de euro, un declin de 4% faţă de 40,10 miliarde de euro în 2019, când a fost cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, arată datele Destatis.
Companiile au produs cu aproape 39% mai multe produse care înlocuiesc carnea în 2020 decât în anul precedent.
Producţia a urcat de la aproape 60.400 tone la 83.700 tone, echivalentul a aproape 12.000 elefanţi adulţi din Africa.
Valoarea produselor care înlocuiesc carnea a crescut de la 272,8 milioane de euro în 2019, la 374,9 milioane de euro în 2020, sau un avans anual de 37%.
Destatis publică datele privind industria produselor care înlocuiesc carnea doar din 2019, şi este pentru prima dată când este posibilă o comparare între doi ani.
Statisticienii cred că scăderea producţiei de carne din 2020 ar putea avea legătură cu pandemia de coronavirus. Unele fabrici de procesare a cărnii au fost forţate să se închidă temporar din cauza nerespectării reglementărilor sanitare şi a numeroaselor cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor, în special la unitatea de procesare a cărnii Tonnies din landul Renania de Nord-Westfalia. Aceste focare au adus în discuţie condiţiile de viaţă şi de lucru pentru lucrătorii din industria germană de procesare a cărnii, adesea recrutaţi din ţările est-europene, inclusiv din România, şi angajaţi prin intermediul unor firme subcontractoare.
Tendinţa de scădere a consumului de carne în Germania durează de mult timp. În 1987, într-o gospodărie se consumau în medie 6,7 kilograme de carne pe lună, fără a include cârnaţii, carnea procesată sau conservată prin sărare. Până în 2020, cantitatea s-a redus cu aproximativ o treime, la 2,3 kilograme.
Germanii încep să renunțe la consumul de carne - La ce alternativă apelează
Articole Similare

16
LIVE TEXT - Război în Ucraina: Kievul anunță că a recucerit parțial Kupiansk
16

30
Kim Jong Un laudă militarii reveniți dintr-o misiune în Rusia
30

1.072
Compromis semnificativ: Zelenski ia în calcul o zonă demilitarizată în Donbas pentru a încheia războiul
1.072

89
Ucraina a lovit pentru a doua oară în această săptămână platforma petrolieră Lukoil din Marea Caspică
89

69
Veste bună pentru Regele Charles al III-lea: Tratamentul său pentru cancer poate fi redus începând cu anul viitor
69

265
Donald Trump anunță reluarea armistițiului între Thailanda și Cambodgia: 'Au fost de acord să revină la Acordul de pace inițial încheiat cu mine'
265

3.493
Rusia lansează acuzații grave: România şi Polonia s-ar fi implicat în transportul componentelor unei 'bombe murdare' pentru Ucraina
3.493

50
Preşedintele belarus Lukaşenko a purtat discuţii cu trimisul american John Coale
50

83
Fără aglomerație, alcool sau artificii: O destinație preferată de români schimbă regulile de Revelion
83

2.019
Ucraina, zguduită de 'Operațiunea Midas': O nouă anchetă la vârful puterii privind banii folosiți la cauțiunile uriașe
2.019

74
Peste 180 de migranţi au trecut graniţa în Polonia printr-un tunel secret din Belarus
74

1.086
UE îngheață pe termen nelimitat activele băncii centrale ruse pentru a sprijini Ucraina
1.086

3.754
SUA fac pași de neînțeles. Șeful Armatei americane a fost retras din negocierile de pace pentru Ucraina
3.754





















Comentează